
Tumorile maligne, plantele medicinale în tratamentul cancerului.
Tumorile maligne
Plantele medicinale în tratamentul cancerului
Plantele medicinale în tratamentul cancerului. Tumorile maligne apar în momentul în care celulele încep sa acumuleze doar pentru sine. Orice celula din organism trebuie sa desfasoare munca sa în primul rând pentru celulele din jur. Tumorile maligne se dezvolta prin înmultirea anarhica a celulelor, invadând tesuturi învecinate vaselor de sânge, vaselor limfatice si teaca nervilor. Numim metastaza, aparitia la distanta de tumoarea initiala a altei tumori similare. Trasmiterea la distanta, în organism, se face prin sânge, limfa si nervi. Orice tumoare benigna, netratata la timp si corect, poate fi considerata ca o stare precanceroasa. Cancerul este o categorie de boli caracaterizate printr-o diviziune necontrolata a celulelor si capacitatea acestor celule de a invada alte tesuturi din organism, fie prin crestere directa în tesuturi adiacente (invazie) sau prin migratia celulelor spre locuri mai îndepartate în organism (metastaza). Prin utilizarea retetelor elaborate de medicina naturista, cu respectarea unui regim alimentar strict, se va ajunge la o dezintoxicare certa a aparatului digestiv si a sângelui, la oprirea procesului de proliferare a celulelor canceroase si la resorbirea treptata a tumorilor maligne existente în corp.
Efectele favorabile ale unor plante medicinale sunt datorate principalelor componente biochimice: flavonoidele - care inhiba activitatea substantelor cancerigene si împiedica metastaza celulelor maligne; carotenoizii - care protejeaza organismul fata de aparitia cancerului de colon; terpenele din uleiurile eterice - blocheaza actiunea unor cancerigeni, având actiune puternic antioxidanta; beta-carotenul, un puternic antioxidant cu rol de protectie anticancerigena si un recunoscut inhibitor al celulelor maligne; vitaminele antioxidante C, E, A distrug radicalii liberi, previn aparitia cancerelor la nivelul tubului digestiv si blocheaza procesul de metastaza spre alte organe; sarurile minerale (seleniu, magneziu, siliciu) previn aparitia cancerului; acidul folic (vitamina B-9) si acidul elagic previn cancerul de colon si anihileaza efectul unor cancerigeni naturali sau sintetici, care provoaca dereglari haotice la nivel celular; sesquiterpenoidele lactonice au efecte antiinflamatoare si antitumorale prin oprirea diviziunii celulelor în interfaza.
Cancerul se dezvolta printr-o acumulare de modificari genetice, care reprezinta potentialele puncte de interventie pentru prevenirea cancerului. Modificarile genetice initiale se numesc initiere, si astfel de alterari pot fi mostenite sau se pot dobândi ca urmare a actiunii carcinogenelor virale, fizice sau chimice. Asa cum se întâmpla cu majoritatea bolilor umane, cancerul ia nastere prin interactiunea factorilor genetici cu expunerea la factorii de mediu. Influentele care pot determina ca celula initiata sa evolueze prin procesul carcino-genic si sa se modifice din punct de vedere al fenotipului sunt denumite promotori. Exemple de astfel de promotori sunt hormonii androgeni, asociati cu cancerul prostatic, si cei estrogeni, asociati cancerului mamar si endometrial. Deosebirea între un factor initiator si unul promotor este uneori arbitrar ; unele componente ale fumului de tigara sunt numite carcinogene complete, actionând atât ca initiator, cat si ca promotor. Cancerul poate fi prevenit sau controlat prin interferarea factorilor care provoaca initierea, promovarea sau progresul bolii. Compusii interesanti din punct de vedere al preventiei au frecvent activitate anti-mutagena, anti-oxidanta sau anti-proliferativa.
În tratamentul naturist al cancerului sunt urmarite doar tipuri de efecte, prin administrarea plantelor medicinale:
- echilibrarea hormonala.
- oprirea procesului de proliferare a celulelor maligne si împiedicarea aparitiei metastazelor.
© 2014 - 2016 by Olimp Star
Prin utilizarea acestui site sunteţi de acord cu termenii si condiţiile de utilizare